A Völcseji Népdalkör 1997 áprilisában alakult. A 15 tagú énekegyüttes a Rábaköz, a Szigetköz valamint a vasi és zalai tájegységek népzenei hagyományait folytatja, immár több mint 20 éve, Tóth Dezsőné művészeti vezető irányításával.

A népdalkör tagságát az eltelt évtizedek alatt igazi közösséggé kovácsolták a közös élmények, a népdalok, a zene szeretete. Rendszeres közreműködői Völcsej vallási és kulturális eseményeinek, emellett számos meghívásnak is eleget tesznek. A soproni kórusélethez is kötődnek: tíz éven át részesei voltak a Dalos-hegyi Kórustalálkozó hagyományának.

A Völcseji Népdalkör művészeti és közösségi munkáját a Megyei Közgyűlés Győr-Moson-Sopron Megyéért Emlékéremmel ismerte el. A Népzenei Együttesek Országos Minősítésein egy ezüst és két arany fokozatot értek el. A Vass Lajos Népzenei Szövetség által megrendezett, „Hagyományos régiók, régiók hagyománya” című verseny 2018-as országos középdöntőjén kiemelt arany minősítést kaptak, a Kárpát-medencei döntőben, Budapesten pedig kiemelt nívódíjat szereztek.

Amikor pedig nem koncerteznek, akkor útnak indulnak, hogy az eddig megismert népdalok gyűjtési helyeit fedezzék fel. Az együtt eltöltött nap építi a közösség összetartó erejét.

Hol és mikor hallhatóak?

Július 6. 16:30 – Vasalóház előtti tér (A Tourinform-irodánál)

Július 6. 19:00 – Fő tér

Mit énekelnek?
  • Vasi és zalai népdalokat Békefi Antal és Horváth Károly gyűjtéséből