Egy szív, egy lélegzet, egy dal – sok-sok ember

Érezted már, milyen az, amikor együtt dobban a szíved másokéval? Amikor egyszerre veszitek a levegőt, és egy közös cél érdekében emberek tucatjai vagy akár százai összpontosítanak?

Mi, a Soproni Kórusünnep kitalálói, biztosak vagyunk abban, hogy aki egyszer megtapasztalja az együtt éneklés élményét, sohasem felejti el, sőt: keresni fogja az újabb alkalmakat.

Az éneklés embereket, közösségeket, nemzeteket köt össze. Éppen ezért köteleztük el magunkat, hogy ezt a csodálatos élményt megosszuk másokkal.

Pont ebben más a Soproni Kórusünnep, mint általában a kórustalálkozók: számunkra az élmény a legfontosabb. Azt szeretnénk, ha minél több látogató kerülne közelebb a kórusénekléshez, és minél többen próbálhatnák ki, milyen is az, amikor együtt énekelnek.

A délutáni programok során a bátrabbak akár testközelből is megismerkedhetnek az énekléssel. Sopron és környéke kórusai minikoncertekkel, nyilvános próbákkal és más érdekességekkel szolgálnak majd – abban reményben, hogy a látogatóban akár leendő hallgatójukat, leendő dalostársukat tisztelhetik.

Az esti kórusgála első része kifejezetten a közönségé! Itt mindenki hallathatja a hangját!

A célunk, hogy a közönségből néhány percen belül éneklő tömeget varázsoljunk, hogy mindenki bekapcsolódhasson az örömzenébe.

Miután pedig közösen beénekeltük a teret, a kórusok művészetük legjavát tárják a hallgatóság elé. A kórusünnep felejthetetlen élménnyel zárul énekesnek közönségnek egyaránt.

A csapat:

Török Krisztina

projektmenedzser
5.Szólam
E-mail: krisztina@5.szolam.com

Művelődésszervező, kulturális menedzser. Közel 20 éve foglalkozik marketinggel.

Tapasztalataival rendszeresen támogatja különböző szervezetek marketing és menedzsment rendszereinek megújítását. „Énekes családba” házasodott, de a kórusok életével a soproni Kórus Spontánusz által került közelebbi kapcsolatba, ahol férje is énekel.

A kórus 2013/14-es, „Úton Rigába…” című gyűjtőkampányának marketing tanácsadója, a rigai Kórusolimpia élményeit összefoglaló „blogfüzet” írója.  Jelenleg a kórus egyesületének szervező titkára.

Kocsis-Holper Zoltán

művészeti vezető
E-mail: kocsisholper@spontanusz.hu
Web: http://Spontanusz.hu/page/karnagy

A Soproni Kórusünnep művészeti vezetője nemzetközi szinten is elismert, díjnyertes karnagy, szólóénekes és zenetanár. Napjainkban a Debreceni Kodály Kórus és a Kórus Spontánusz karnagyaként valamint a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének (KÓTA) elnökeként tevékenykedik – mindemellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorandusza.

Számos amatőr kórus mellett a Magyar Rádió Énekkarával, a Holland Rádió Énekkarával és a Holland Kamarakórusával is dolgozott. Karnagyként II. díjat valamint különdíjat nyert 2015-ben, a Fiatal Karvezetők 8. Nemzetközi Versenyén, Torinóban.

2017-ben a Pekingi Magyar Kulturális Intézet meghívására háromnapos kurzust tartott Kínában a Kodály-módszerről. 2018 nyarán pedig a XX. Europa Cantat fesztiválon vezetett kurzust Tallinnban, az Európai Kórusszövetség felkérésére.

Bognár László

projektmenedzser
5. Szólam
E-mail: hello@5.szolam.com

A Soproni Kórusünnep kommunikációs felelőse számára a kóruséneklés és a média világa elválaszthatatlan egymástól.

Középiskolás kora óta tagja valamilyen énekkarnak, újságíróként pedig fontos számára, hogy a kórusok üzeneteit eljuttassa az emberekhez.

Az együtteseket is igyekszik támogatni: 5. Szólam című podcastje a magyarországi amatőr kórusmozgalom érdekes szereplőit és innovatív kezdeményezéseit állítja reflektorfénybe.